Skip to content

I fjerde time blev verdensmesterne virkelig spredt billige fodboldtrøjer ind i livet som Bayern München fremad

Da Roma midtbanespiller Daniele De Rossi viste kampen vinder med en brace som Italien til tider arbejdede til en 2-0 sejr over Georgia på onsdag.

Sejren sikrede italienerne gik øverst på VM kvalificerende Gruppe Atte efter en scoreless tegning mellem Montenegro og Irland.

Coach Marcelo Lippi var glad for at have startet med to sejre ud af to efter 2-1 sejren i Cypern på lørdag og sagde, at hans spillere ville være i bedre form fysisk til deres to oktober kampe.

"Det er godt nok. Vi har seks point, spillerne gjorde det godt, "sagde Lippi, nu i sin anden stil med ansvaret for at landsholdet har trukket sig ned efter deres sejr i Tyskland for to år siden.

"Vi sluttede med to gode resultater, og nu kan vi gå hjem og få fem eller seks flere spil under vores bælter inden de næste kampe," fortalte han Rai Sport.

Italien begyndte ved at spille nogle fritflydende fodbold, men gik gradvist væk fra deres modige og faste modstandere.

De Rossi vandt kampen for de regerende verdensmesterskaber med en tordenbold fra 30 meter i første halvleg og så låste han på et klogt pass fra erstatning Alessandro Del Piero et øjeblik fra tiden for at sikre de tre point.

De Rossi indrømmede, at Italien ikke havde produceret deres bedste form, men roste Georgien for deres arbejdshastighed.

"Vi ønskede at vinde på en måde, der ville behage os, men Georgien gjorde det svært for os," sagde han.

Italien startede lyst og Roma midtbanespiller Alberto Aquilani fløj fremad i syv minutter, men skudt lige på målmand George Loria.

I fjerde time blev verdensmesterne virkelig spredt billige fodboldtrøjer ind i livet som Bayern München fremad, Luca Toni udgav Antonio Di Natale med et nøglepunkt og tur.

At spille foran sine hjemmefans i Udine Di Natale, helten mod Cypern i lørdag, ville have været en populær scorer, men han klipte sit skud lige bred af de rette under pres fra Loria og en forsvarer.

Italien var på toppen og den Argentinske født midtbanespiller Mauro Camoranesi bragte næsten sin vej gennem øjeblikke senere.

Men på 17 minutter var værterne fortjent forreste gennem en raket fra De Rossi, der vendte sin mand midt på banen med en smart træk tilbage og derefter avanceret frem for at kigge efter et pas, inden han skiftede sig og slog et svingende skud hjem fra helt 30 meter .

"Da jeg nærmede sig målet, indså jeg, at jeg var langt ude, men jeg troede, jeg ville prøve det med min venstre fod," sagde De Rossi.

Georgien skulle have udlignet i 26 minutter efter et lynnedslag fra Levan Kenia og Leven Mchedlidze.

Kenien løb i hjertet af Italiens forsvar, inden han frigav Mchedlidze til venstre.

Den lille midtbanespiller løb da på hans holdkammeratets kryds i kassen, men da han bare skulle gøre, var han på bolden, faldt han og satte sig på bolden og steg hurtigt, men fik et svagt skud i en tilbøjelig forsvarer, da chancen gik tigger .

Italien fortsatte med at blive chefssag efter pause uden at skabe mange klare chancer.

Lippi forsøgte at injicere noget uopsætteligt i spillet ved at introducere Juventus strejkepar Del Piero og Vincenzo Iaquinta, hvor sidstnævnte fyrede i sidelinjen 13 minutter fra tiden.

Et par minutter efter krævede Iaquinta en redning ud af Loria efter godt arbejde fra Camoranesi, Del Piero og en anden erstatning Angelo Palombo, før De Rossi anlagde det sidste tryk et minut fra tiden.